Home

Boon 20 weken

Vandaag was de 20 weken echo. Om 9.15u. Wat was ik nerveus, niet te geloven. Zelfs Bas was aan het zuchten, dat zegt toch wel wat. Ja, want vandaag krijgen we te horen of onze kleine Boon gezond is.

Na een klein kennismakingsgesprek mag ik gaan liggen met ontblote buik en papa in spé mag gaan zitten op de stoel naast me.

De lichten gaan uit. We zien alleen maar een groot beeldscherm. Ik krijg wat koude gel op m’n buik. Tjezus wat spannend! En dan ineens zien we onze Boon blij heen en weer bewegen in m’n buik.

Hij wordt letterlijk van top tot teen gecheckt. Allereerst op geslacht. Ja want dat willen we wel heel graag weten. We weten het al wel een beetje omdat we vorige week een snelle echo bij de verloskundige hebben gehad, maar zij kon het niet met zekerheid zeggen.

Alleen als deze mevrouw het heel zeker weet, zal ze het ons vertellen, anders niet. “Jullie krijgen een mooie dochter!” zegt ze. Ja!!!!! Nu weten we het dus wel echt zeker! Een dame!
Boon 20 weken
En wat voor een dame, een hele beweeglijke. Ik moet zelfs een paar keer op m’n zij gaan liggen omdat mevrouw er niet goed voor ligt om gemeten te worden. Ze is veel te druk met het drinken van vruchtwater en met haar handjes en teentjes in haar mond te stoppen. Maar uiteindelijk kan alles gelukkig goed gemeten worden: De hersentjes, het hartje, de aorta de longetjes en de niertjes zien er goed uit. Ook heeft ze tien (lange) vingers en tien (ver uit elkaar staande) tenen. Ook de omvang van het hoofdje, het buikje en de beentjes is goed.

Op dit moment is ze zo’n 25cm lang en ze weegt 365 gram. En alles is dus gezond! Echt, we zijn helemaal in de wolken. Ik heb de grijns nog niet van m’n gezicht af kunnen krijgen vandaag. En trotse papa ook niet!

Vanaf nu mogen we geoorloofd gaan shoppen. Roze gaan shoppen. Wat een heerlijke tijd!

Filmpje

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Tweets

Onlangs gelezen