Home

Een maandje geleden hebben we een mooie loop gedaan waar ik niet over geschreven heb door tijdgebrek. Op 8 maart liep ik 12 kilometer met collega’s tijdens de 3bergenloop. Heerlijk weer, een prachtige omgeving en ook nog een redelijke tijd van 1:03:56. Super dagje gehad dus.

Dit keer vroeg in de maand april is het tijd voor de Spieren voor Spieren City Run in Hilversum. Dit jaar doe ik net als vorig jaar mee aan de business run in een mooi paars DeLorentz shirt. Na mijn blessure die ontstaan is tijdens de DrieDorpenloop in Kortenhoef ben ik nooit echt helemaal terug geweest op mijn oude niveau. Het plezier is ook minder met lopen de afgelopen tijd. Ondanks dat wel vol goede moed begonnen met trainen voor de run van 6 april. Wetende dat het PR van vorig jaar niet verbroken zal worden wil ik toch een scherpe tijd neerzetten.

SvS FOTO 02 2014

Dit jaar verzamelen we bij DeLorentz op de Borneolaan. Joyce brengt Ilona en mij weg. Ilona heeft namelijk keihard getraind om voor de eerste keer de tien kilometer te volbrengen. Ze kon via DLP iets later inschrijven zodat ze iets beter kon inschatten of ze wel of niet de tien ging halen.

Rond 13:00 lopen bijna 40 paarse DLP shirts richting de start. Een mooi gezicht. Net als elk jaar is er een enorme drukte op het martkterrein. Shirts in alle kleuren en maten schieten voorbij. Als de vijf kilometer business run gestart is begeven wij ons richting startvak. Ik wil bij Paul en Jeroen blijven lopen omdat zij ongeveer hetzelfde tempo lopen als ik. Het startschot klinkt. Runkeeper gaat alvast aan, m'n iPhone op standby. Op het moment dat ik echt over de matten loop, druk ik mijn horloge met stopwatch aan. We zijn begonnen. Druk druk druk. De eerste kilometers is het altijd tempo zoeken en lopers passeren. Collega's die niet lopen moedigen ons aan en maken foto's. Ik zie ze staan omdat ik nog redelijk fris ben in tegenstelling tot het moment wanneer ik over de finish kom! Haha. Na het mediapark heb je er zo'n drie kilometer op zitten en dan kijk ik eens op mijn horloge. Wederom veel te snel gestart. Ik zit op ongeveer 4:35 minuut per kilometer en eigenlijk voel ik dit ook wel. Motor is echt opgeblazen. Paul heeft precies hetzelfde maar weet beter en sneller te herstellen. Hij loopt net een pasje harder. Ik verlies niet uit het oog maar zie hem steeds verder weg lopen. Op de Gijsbrecht ben ik hem kwijt maar dan komt Jeroen me gezelschap houden. We waren iets voor hem uit gelopen maar hij weet een steady 12 km/uur te lopen zonder pieken of dalen. Hij loopt met me op tot het einde. Sterker nog, zonder zijn stabiele tempo had ik waarschijnlijk een andere tijd gehad. Op 13 seconde na niet onder de 50 minuten ga ik over de finish. Een tijd van 50:13 houdt in dat ik een gemiddelde van 11,9 per uur gelopen heb wat ik dus een mooie prestatie vind. Paul is een minuut sneller en Jeroen volgt mij een paar seconden later.

SvS FOTO 03 2014

Ilona doet het ook fantastisch bij haar eerste 10 kilometer wedstrijd. Een prachtige prestatie. Heel goed gedaan.

SvS FOTO 04 2014

SvS FOTO 01 2014

Na afloop gaan we snel naar huis. Douchen en sportief als we zijn op de fiets naar DLP voor de afsluitende BBQ. Opbrengst voor Spieren voor Spieren van DLP is maar liefst 1000 euro:

Geweldige dag weer. Top organisatie. Joyce wederom bedankt voor alle foto's van mij en m'n collega's! Tot volgend jaar.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Tweets

Onlangs gelezen