Home

City run 2012 gemeentehuis

Een voorbereiding waar je niet echt van op aan kan. Griepjes, verkoudheid en keelpijn dragen niet bij aan een snelle tijd. Bij aanvang was ik blij als ik onder de 60 minuten zou finishen. De week ervoor nog gelopen en kwam geen meter vooruit.

Maar goed, dan staat toch echt die zondag de Spieren voor Spieren City Run op het programma. Het weer was gelukkig goed weer. Niet de bewolking en regen die voorspeld was. Positief puntje al bij de start. Vorig jaar niet gelopen vanwege onze gave fietstocht door de UK.

Rustig loop ik om 14:30 uur van huis. Langs het parcours waar op dat moment de businessrun bezig is zie ik Esther. Robbie loopt zijn eerste 10 kilometer namelijk. We wachten in het zonnetje tot hij voorbij komt. Nog redelijk fris komt hij voorbij. We weten dan zijn tijd niet maar het is vermoedelijk wel binnen het uur zegt Esther. Dan is het tijd om voor mij naar de start te lopen want om 15:00 uur klinkt het startschot.

City run 2012 finish

Vanaf het begin probeer ik rustig mijn eigen tempo te lopen. Dit gaat prima. Bij de start zijn er altijd zo veel mensen dat je toch geen tempo kan maken zonder dat het je heel veel energie kost. Ontspannen tempo lopen en na een kilometer of 3 a 4 eens kijken hoe je je voelt en of je wat sneller kan. Vreemd genoeg ga ik best snel. Ik vraag mezelf af of ik niet te snel gestart ben, ga ik dit tot het einde volhouden? Ik houd het tempo goed vol en blijf het volhouden zo lang ik het kan. Het is maar 10 kilometer...
Het parcours is enigsinds aangepast maar voor een groot deel nog hetzelfde ten opzichte van twee jaar geleden. Het zal niet mijn allersnelste tijd worden maar ik loop echt lekker. Pas na kilometer 8 krijg ik het iets zwaarder maar die laatste twee sleep ik mezelf er wel doorheen denk ik dan. Samen met de "hazen" voor de 55 minuten ga ik over de finish. Officiele eindtijd is 54:46.

Bij de finish staan Joyce, Anke, Lone en Bert op me te wachten. We drinken nog wat op de Groest en gaan dan naar huis.

Zo zie je maar dat je met een goede voorbereiding een slechte tijd kan lopen. Zoals bij de halve marathon in oktober 2011 het geval was. Nu loop ik een relatief goede tijd wat ik niet verwacht had met een veel mindere voorbereiding.

Snelheid    10,956 km/uur
Netto tijd    54:46

Diep respect ook voor Robbie die zijn eerste 10 kilometer heeft afgelegd in 57:55. Dat komt neer op 10,360 km/uur.

Groet, Bastiaan

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Tweets

Onlangs gelezen