Home

Met Pasen zijn we een weekend naar Mechelen geweest. Met “we” bedoel ik: Ine, Dick, Anke, Bastiaan en ik. Alvast voor mijn verjaardag. Normaal gesproken gaan we altijd met z’n allen uit eten met Champagne, maar deze keer kwamen Ine en Dick met het leuke voorstel om er een heel Paasweekend van te maken, in plaats van de Champagne. Hartstikke leuk natuurlijk!

 

We verzamelen zaterdagochtend de 22ste om half elf bij Ine. Vijf uur daarvoor zijn Ine en Dick pas naar bed gegaan. Ze zijn nog even wezen stappen tot een uur of zes. Ach ja! Moet allemaal kunnen ;-)

Ine heeft voor iedereen een luchpakketje gemaakt voor de lange reis: vier kleine bruine kadetjes met beleg en een flesje Hema melk. Heerlijk! Annie heeft het al op voordat we Hilversum uit zijn.

De reis verloopt voorspoedig. Net voor de Belgische grens drinken we nog even een bakkie.

Holiday Inn Mechelen

Rond 13.00 uur arriveren we op de plaats van bestemming: Het Holiday Inn Express Hotel. Het is nog een hele bevalling voordat we het vinden. Eerst rijden we drie rondjes door Mechelen omdat onze TomTommen in de war zijn. Vervolgens parkeren we vlakbij het hotel (wisten we toen nog niet) en lopen we niet goed! Maar goed, na een aantal keer de verkeerde kant op te zijn gestuurd door de inwoners, komen we aan. Het is een mooi hotel. Ieder hebben we onze eigen kamer, drie naast elkaar.

Paastakken

Nadat we de tassen hebben uitgepakt gaan we eropuit. Op naar het centrum van Mechelen om te shoppen! Tot groot ongenoegen van de heren natuurlijk! Maar vandaag moeten ze er helaas aan geloven. Morgen en overmorgen zijn de winkels namelijk dicht. Ik had niet gedacht dat er nog zoveel winkels waren in Mechelen. Leuk! Je zal het niet geloven maar geen van ons heeft iets gekocht! Maar het was toch leuk om te kijken.

Celtic Pub Mechelen

Het is inmiddels heel koud geworden dus we gaan lekker warm bij een Ierse pub naar binnen: Celtic Pub. Achterafgezien was het niet echt een Pub, maar ze hebben er in ieder geval Guiness bier en je mag er roken. Nou, dan heb je Ine, Dick , Anke en Joyce al gauw tevreden. Arme Bas. 

Na het biertje gaan we nog even gauw een aantal winkels binnen en daarna reserveren we bij Restaurant de Keizerin voor vanavond om 19.15 u.

Keizer Karel Mechelen

Zo laat is het nog niet dus we besluiten om nog even een drankje te doen vlakbij het hotel. We lopen binnen bij Keizer Karel. Leuke bruine kroeg met een hele dikke barman als eigenaar. Aardige man. Als we willen vertrekken begint hij hele verhalen. Hij wil blijkbaar nog niet dat we weggaan. Na dat hij is uitverteld over -voornamelijk- de Belgische politiek mogen we gaan ;-)

We drinken nog 1 glaasje in de bar van het hotel want het is Happy Hour! Twee glaasjes dus! Maar dat geldt helaas alleen voor bier en frisdrank lezen we in de kleine lettertjes. En aangezien wij geen fris drinken…..

Restaurant de Keizerin

Eigenlijk willen we ons nog gaan verkleden maar daar hebben we geen tijd meer voor. Dus, hup weer door naar het restaurant. We moesten per se reserveren, maar er zit maar een tafel vol, twee met ons erbij. Geeft niet.. Het eten was heerlijk. Bastiaan en ik eten voor het eerst in ons leven een oester! Gewoon levend! Net uit de kom! Zonder sausje! Puur!. Smaakt naar zee! We komen tot de conclusie dat we het niet vies vinden, maar dat we er geen bord vol van zouden bestellen de volgende keer. Maar dan weten we dat ook weer. Toch?

 <a href=Joyce eet een oester" width="150" height="225" /><a href=Bastiaan eet een oester" width="150" height="225" />

Na het eten gaan we richting hotel – dachten we -. Keizer Karel was nog open! Dus nog een afzakkertje! We komen binnen en gaan weer op de vertrouwde plek zitten. Wat willen we drinken? Neeee… we mogen niet bestellen van Ine. Ze smoest met de barman. En ja hoor! Toch Champagne! Heeeerrrrlllliijjkkk!! Wat een verrassing! Toch!!!?

Champagne

De barman– inmiddels weten we dat hij Johan heet – zet een verjaardagscd’tje op en iedereen zingt mee. Wat leuk zeg! Ook krijgen we foie gras en kaviaar van hem. Wat een verwennerij allemaal.

Ine en <a href=Anke dansen" width="448" height="298" />

Ondertussen zien wij het TV scherm veranderen in een waar karaoke scherm! O nee hè, hahaha. We moeten nog zingen ook!

Karaoke

Lachen. Dick pakt meteen de microfoon en begint luidkeels mee te zingen met allerlei Nederlandse smartlappen. Prachtig. Heel serieus ook.

<a href=Anke en Joyce zingen" width="448" height="336" />

En daar komt nog een fles Champagne natuurlijk. Zo gaat het een poosje door. De Vlamingen in het café genieten van ons gezang. Op een gegeven moment gaat zelfs Bastiaan meedoen. Hazes natuurlijk. Als de rest van de gasten het café ons gezang zat is en vertrekken, gaan de gordijnen dicht!  

<a href=Dick zingt" width="448" height="298" />

Het was een zeer geslaagde avond! Superleuk! Ik krijg van Johan nog een ware – gecoverde, maar dat geeft niet-  R&B cd voor mijn verjaardag en bij vertrek krijgen de vrouwen ieder nog een flesje rosé. Heel leuk! Jammer dat hij morgen gesloten is!

Ine en Dick<a href=Bastiaan zingen" width="250" height="166" />

 

Eerste Paasdag, zondag 23 maart.

 

Niemand heeft natuurlijk ergens last van behalve ik. Ik begin de dag met een Advilletje. Ach ja. Ik ben het gewoon niet zo gewend, al dat gezuip. De rest wel. Hihi.

Om 10.00 uur verzamelen we voor het ontbijt. Lekker een broodje met een eitje gaat er wel in. Heerlijk. Even bijkomen.

Het is mooi weer en we kunnen zelfs op een terrasje zitten. We nemen een kopje koffie in het zonnetje. Het leuke is dat je hier bij elke koffie die je bestelt, een klein glaasje advocaat erbij krijgt en koek. En dat voor 2 euro. Geen geld toch? En lekker! Heb ik trouwens al één alinea geschreven zonder dat er iets van alcohol in voorkomt? Nee hè, o wat erg.

Terrasje pakken Mechelen

Maar goed, twee bakkies zitten erin, zon is weg. Wat gaan we doen? We besluiten lekker door Mechelen te gaan wandelen en een paar bezichtigingen te doen. Nadat Dick een poging tot pinnen (we hebben ons bescheurd!!) heeft gedaan lopen we naar binnen bij de Sint Romboutskathedraal.

<a href=Dick gaat pinnen" width="298" height="448" />

Bastiaan en ik hebben de gewoonte ontwikkeld om bij elke Kerk of Kathedraal die we bezoeken een kaarsje te branden voor onze vaders dus dat doen we nu ook. Verder ziet elke Kerk er van binnen wel een beetje hetzelfde uit, dus we waren vrij snel uitgekeken.

Kaarsjes Sint Romboutskathedraal

We hebben inmiddels weer een beetje trek gekregen en zijn toevallig vlakbij de Celtic Pub. Ach ja, is de vorige keer goed bevallen dus waarom niet? We eten lekker een krakend mannetje of vrouwtje. Ine neemt een kop (zonder –je) soep. Heerlijk allemaal.

 

We lopen weer verder de binnenstad in. We komen langs een huisje met allemaal antieke meubeltjes en schilderijtjes etc. Daar gaan we even naar binnen. Zoals Bastiaan zo mooi verwoordt: Ik voelde me daar net een olifant in een porseleinkast. Stoot ook bijna een middeleeuws schilderij omver. Het is mooi wat er allemaal binnen staat. En de eigenaresse vertelt er ook nog leuke verhalen bij. Maar voordat er echt wat stuk gaat weer naar buiten!

 

We waren al eerder langs een leuk pleintje met restaurantjes gelopen en besluiten daar vanavond ergens te gaan eten. Op dat pleintje is ook het kleinste cafeetje van Mechelen te vinden. Daar gaan we ff wat drinken. Wat schattig zeg! Echt superklein! Ik denk vier bij 3 meter. Als er 25 man binnen is, is het echt vol zegt de eigenaresse.

Kleinste café Mechelen

Wel zit er een bovenverdieping op met een heel klein draaiend trappetje waar je zo doorheen naar beneden kunt kijken. Daarboven is de wc. Het duurt dus een paar wijntjes voordat Anke durft te gaan plassen, haha. Samen met Ine, dat wel. Inmiddels is de kater afgelopen dus ik lust ook wel weer een wijntje en een peukie. Bas is aan het Kwakbier en Dick heeft een bruinbiertje. Ine is nog aan de tonic, maar we hebben haar inmiddels door: Op die manier kan zij ‘s avonds langer doorgaan als wij allang genoeg op hebben. De slimmerd.

Terwijl we daar nog even gezellig zitten gaan Ine en Dick een restaurantje in de buurt zoeken om straks te gaan eten. Het is inmiddels al weer een uur of zeven namelijk.

Ze komen terug en hebben gereserveerd voor kwart over acht.

Rond die tijd komen we aan bij het restaurant. Volgens mij gewoon een Belgische keuken. Heel gezellig. Vooral de serveerster is leuk. Later blijkt ze de eigenaresse te zijn. Bastiaan en Dick vallen zogenaamd allebei niet op mager. Nee nee!!! Haha. Maar eerlijk is eerlijk, het was een heel mooie vrouw met grote… je weet wel. Dus de heren konden hun ogen niet van haar/ ze afhouden ;-)

 

Het eten is ook heerlijk. Ine en ik hebben scampi’s, Bastiaan en Anke hebben een vleesspies met een roquefortsausje en Dick had een steak tartaar. Super verzorgd allemaal. Na het eten wil iedereen natuurlijk een sigaretje, en dat mag daar natuurlijk niet in het eetgedeelte, dus we lopen steeds heen en weer van tafel naar bar. Heel raar, want het is maar twee meter van elkaar verwijderd, de tafel en de bar. Dus die rook ruik je toch wel. Raar geregeld daar in België, het rookbeleid. Maar goed. Op een gegeven moment blijven we dus aan de bar hangen. Als een van de laatsten natuurlijk weer. We krijgen een amaretto’tje van de zaak. Op een gegeven moment besluiten Bas en ik om Annie een infuusje aan te leggen, want om al die drank in de mond te gieten is ook zo veel werk hè, hihi. Ze was in een serieus gesprek met Ine, maar al gauw pieste ze zowat in haar broek van het lachen. Met als gevolg dat haar tas weer op z’n kop op de grond ligt.

Annie's tas op de grond

De mannen zijn nog steeds erg onder de indruk van de serveerster. Eindelijk hebben ze het voor elkaar hoor! Ze gaan met haar op de foto! Prachtig. Ze stonden zowat in de rij op haar te wachten. Mannen!

Serveerster Mechelen

Nadat Ine en Dick nog een flink glas Amaretto achterover hebben geslagen, gaan we naar huis. We krijgen ieder 3 dikke zoenen van de serveerster! We zijn volgend jaar weer van harte welkom! Leuk.

Het sneeuwt buiten. Je gelooft het toch niet, op eerste Paasdag! Eenmaal in het hotel, gaan we lekker ons mandje in. Morgen weer naar huis! Bah!

Mechelen in de sneeuw

Tweede Paasdag, maandag 24 maart

 

Na het ontbijt moeten we alweer uitchecken…. We drinken nog een kopje koffie in Mechelen. Dit keer binnen, want het is koud!

Daarna toch echt weer richting Hilversum helaas. Leuke dingen gaan altijd zo snel voorbij!

 

Ine en Dick: Super bedankt! We hebben echt genoten J

 

Liefs Joyce

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Tweets

Onlangs gelezen