Home

Dag 1, zondag 7 oktober

De dag van vertrek. We hoeven pas om 15.00u op Schiphol te zijn, dus we kunnen rustig aan doen. Nog even koffers pakken, huis schoonmaken, en go!
We komen ruim op tijd op Schiphol aan met de trein. We wonen nu zo’n 150 meter van het station vandaan, dus waarom niet!

Om 7.30uvertrekken we naar Rhodos. Even denken we dat het weer minder zal zijn, maar gelukkig zegt de piloot onderweg dat het onbewolkt is en nu nog ( rond 22.00u Griekse tijd) 22 graden! Dus no worries!
De bus waarin we naar ons appartement worden gereden gaat natuurlijk eerst nog 1000 anderen afzetten, voordat we eindelijk bij onze bestemming zijn aangekomen! Hihi, ach ja.

Weekje Rhodos

Caravel (ons appartement in Ixia) is leuk. Een gezellig woonkamertje met een soort grote kast als keuken, een nisje met twee bankbedden tegenover elkaar en een badkamer en een aparte ruime slaapkamer. Verder ook nog twee balkons! Heel vervelend om daar een weekje te verblijven dus!
We gooien de koffers neer, spuiten ff een deo’tje op en gaan een cocktail scoren! MMM vakantie!

 

Dag 2, maandag 8 oktober

Onze hostess “Sharol” ( Zo heet ze niet maar we noemen haar zo) geeft om 10.00u een welkomstpraatje in het restaurantgedeelte van het appartement. Van het uur dat ze achtereen heeft geklept, waren er 5 minuten die gingen over de excursies die er te doen zijn. M’n schatje wil graag een eilandentour doen. Ok vooruit dan ? !!!!!!!!!!!!! Dat is gelijk morgen al.
De rest van de maandag vertoeven we op het strand. Het is super weer! Af en toe een windje en het zonnetje schijnt.
Deze avond eten we bij Restaurant “Coconut” , het restaurant bij het appartement waar we vanmorgen ook de bijeenkomst hadden. Baffie eet een mixed grill en ik een moussaka! Heerlijk!

Dag 3, dinsdag 9 oktober

DE  dag. De eilandentour. Jawel! Ok Bas, omdat ik zoveel van je hou: de wekker gaat om 7.00u!!!!! Nog erger: 6.00u Nederlandse tijd! Ik moet toegeven, erg vrolijk ging het er niet meteen aan toe in huize Gaillardos-Hovelingos.
Om half 8 nemen we een ontbijtje bij Coconut en om 8.00u staat de bus voor de deur. Als we binnenstappen trekken we de gemiddelde leeftijd een paar jaar omlaag. Jawel, het is een heuse 65+ trip waar we vandaag aan gaan deelnemen, haha! Luf joe baby ;-)

Na een uur rijden met onze nieuwe vrienden arriveren we in Lindos. Hier gaan we de Acropolis bezienswaardigen. Nou, ik kan niet anders zeggen, werkelijk waar prachtig!!

Weekje Rhodos
 Om kwart over elf moeten we van de juf weer terug zijn bij de bus, want dan gaan we verder naar de volgende bestemming: Kamiros. Hier gaan we “de lunch gebruiken” zoals de juf het zegt. Daarvoor gaan we nog een oud kappertje en zijn vrouw bezoeken. Wel heel lief deze mensen. Zo gek dat mensen van 80 er hier uit zien als 95! Helemaal oud en verschrompeld. En wat een klein huisje waar ze in wonen zeg! Ze hebben geen kinderen, daarom leven ze van de toeristen die af en toe een zelf geborduurd kleedje van ze kopen.

Weekje Rhodos

Ok let’s eat! Vooraf krijgen we een echte Griekse salade met feta, worteltjes, tomaat en komkommer. Vervolgens tzaziki met twee ballen en als hoofd kipsouflaki met friet. Dit alles onder het genot van een heerlijke Griekse witte of rode wijn. En voor maar €9,-!!!
Achteraf begrepen we pas waarom onze juf niet mee at met haar klas…
Sommigen proberen nog weg telopen zonder te betalen! Dat is waarschijnlijk al vaker voorgekomen, want de restauranteigenaar komt gewoon op het scootertje achter onze bus aan! Haha.

De volgende stop is bij een wijnproeverij. Dit vind ik natuurlijk het leukste bezoekje van de dag! We mogen een paar soorten wijn proeven, wat likeurtjes en voor de liefhebbers Ouzo! Heavy shit!

Weekje Rhodos
Op weg naar de laatste bestemming van de dag: Kalithea. Hier gaan we een opgegraven stad bekijken. Door Sharol werd dit als volgt omschreven: “Als je niet van historie houdt, zie je waarschijnlijk alleen maar een hoop stenen.” Need I say more? Mijn lieverd vindt het prachtig! Daar gaat het om! Het is zijn dag! Hij heeft wel mooie foto’s gemaakt.
Als afsluiter van de dag drinken we op de terugweg naar Ixia nog een biertje bij een strandtentje.

‘s Avonds eten we bij een restaurant in de straat. Allebei een avocado’tje met garnalen en giros als hoofd! Heerlijk hoor! Tijdens het eten komt er een blonde Engelse dame een riedeltje zingen om het publiek te amuseren. Nou… van ons had ze bij het restaurant naast ons mogen gaan zingen. Bij Idols zou ze worden afgebrand door Gordon, haha. Best wel vals dus. Maar wel lachwekkend daarom. Het publiek mag (of eigenlijk moet) van haar ook meedoen. Geheel uit de maat zingt een Nederlandse man “Nederland O Nederland.” Ok, time to go! Uit plaatsvervangende schaamte vluchten we naar de FBI (niet schrikken, dat is onze afpilsbar)!

 

Dag 4, woensdag 10 oktober

Woensdag stranddag!!!! Heerrrrrrlijk!
Ontbijt, strand, zon, zee, boekje, biertje, geniet, geniet, geniet!
Er waait wel een aardig windje vandaag. Maar dat mag de pret niet drukken!
Het strand hier is niet supermooi. Het is eigenlijk best viezig. Er liggen veel peuken van het hoogseizoen nog en er wordt niet gezeefd volgens ons. Verder liggen er overal keien in plaats van zacht zand. Maar we liggen toch op een bed dus de komende dagen is het prima uit te houden. Gewoon niet naar beneden kijken!
Tegen een uur of 17.00  wordt het wat frisser hier dus gaan we lekker naar het appartement. Even douchen, nog wat lezen, drinken etc.
Deze avond gaan we voor het eerst naar Rhodos stad met de bus. Het is hier heel gezellig met veel winkeltjes en restaurantjes. Er liggen ook overal hele mooie kleine keien op de grond. Dat moet echt een heel werk zijn geweest! De stad wordt mooi onderhouden ook, er ligt er geen een los.

Weekje Rhodos
We eten in een restaurantje in het oude gedeelte van de stad. Vooraf nemen we tzaziki en als hoofd een combinatie van Griekse gerechten. Het rare van eten in Griekse restaurants is dat zodra je het hoofdgerecht op hebt, je meteen de bon krijgt (bij de meeste restaurants dan). Zo van: “Je hebt je eten op, we hebben genoeg aan je verdiend, tot ziens!”
Na het eten lopen we nog een rondje door de stad en we vinden daar een ingang die naar een grote tuin leidt. Een leuke bar! We nemen daar nog een lekker cocktailtje. Bas de zuperd weer twee natuurlijk!

Weekje Rhodos
Daarna met de tax weer naar huus.


Dag 5, donderdag 11 oktober

Vandaag is het weer lekker strandweer. Na lekker te hebben ontbeten op het balkon zijn we dan ook gauw hierheen vertrokken om bruin te bakken in de Griekse zon! Althans, ik. Bas wordt ook bruin(er) in de schaduw van de parasol. De lieverd.
Omdat we gisteren zo’n lol hebben gehad in Rhodos stad, besluiten we hier vanavond weer heen te gaan. Tot groot ongenoegen van de receptioniste/eigenaresse van Caravel: “Will we see you tonight?” “No we’re going to the city.” “Again?!!!!?!!” Ze willen dus blijkbaar graag dat we bij hen komen eten! Duh, er is meer dan Caravel, lady!

Weekje Rhodos
Deze avond kiest manlief het restaurant. Vierennegentig euro later gaan we het restaurant weer uit. Ok, het eten was lekker. Ok, de service was goed. Ok, dit keer werd ons wel een dessert aangeboden. Maar toch schat! Hier kunnen we drie keer van eten bij een restaurant waar je geen toetje krijgt! Haha. Dus..deze avond geen €$€$€$€$€$ voor de tuin Wink

 

Dag 6, vrijdag 12 oktober

Vandaag eigenlijk hetzelfde als gisteren. Bastiaan haalt broodjes bij de bakker terwijl ik een douchje neem. We ontbijten gezellig en gaan naar het strand. Het is weer mooi weer!

Weekje Rhodos
Dus zo gezegd zo gedaan.
‘s Avonds voor het laatst naar Rhodos stad. Dit keer naar weer een ander restaurantje. Hier eet ik een pizza en Bas een souflaki. Daarna voor de laatste keer naar de cocktailtuin, snik. 
Teruggekomen in Ixia gaan we nog even naar onze afpilsbar. Ach ja, we hebben vandaag weer bespaard op het eten toch?

 

Dag 7, zaterdag 13 oktober

Nu zie ik het, het was de dertiende die dag… Vandaar. Het is voor het eerst bewolkt! Getverdegetver. We doen nog een poging op het strand. Toch nog aardig lang volgehouden. Om 15.00 u worden we weggejaagd door de kou. Zelfs de beheerders van de stoelen zijn er eerder vandoor dan wij! Wat een Die Hards hè! Samen met nog een handje vol toeristen die in handdoeken verwikkeld liggen te vernikkelen op hun stoeltjes. 

We hebben eigenlijk wel trek! Maar de strandtent waar ze lekkere broodjes giros hebben iss helaas dicht. We belanden bij Eddy’s bar! Je raadt het al, een Hollandse bar met frikandellen, kroketten, saté etc! De keuken is eigenlijk dicht, maar Ed heeft het goed met ons voor en bakt nog een lekker frikandelletje voor ons!Toch altijd lekker hè. En dat onder het genot van een Heineken en een Duvel. Home sweet home.
Na het frikandelletje hebben we eigenlijk nog steeds trek. Ja, stelletje holle bolle Gijzen die we zijn. We lopen een stukje verder en komen terecht bij Marleen. Ja, ook Nederlands! We trekken het aan! Haha. Het restaurant niet hoor, maar de serveerster dus wel. Lachen, allerlei verhalen over hoe ze hier terecht is gekomen, over haar ex, haar huis, de toeristen, de omgeving, enig. Leuk mens. En een lekkere clubsandwiches die ze hadden! Heerlijk!
Je begrijpt het al, ’s avonds hebben we niet zo heel veel trek meer. We eten bij Caravel deze avond. Lekker dichtbij huis. En we maken de eigenaresse ook weer blij! We kunnen gelijk geen kwaad meer doen natuurlijk.
Terwijl we zitten te eten begint het keihard te regenen! Echt kei- en keihard! Het water komt ook overal naar beneden in het restaurant. Overal staan emmertjes en schaaltjes! De bediening vindt het prachtig. Regen hebben ze al een hele tijd niet gehad! Het aflopende weggetje waar Caravel aan ligt, lijkt wel een waterval te zijn geworden. Wat een water zeg!
Wel mooi om te zien, als het de volgende dag maar weer droog zou zijn.


Dag 8, zondag 14 oktober

De dag van vertrek. Bah wat gaan zo’n week toch vreselijk snel. De dag begint weer bewolkt. Nee hè, de laatste dag moet wel een beetje zonnig zijn hoor!
We hoeven gelukkig niet de kamer al uit. Die hebben we geboekt tot 18.00u. We gaan namelijk pas om 10.00u vanavond vliegen. Dan kunnen we nog ff rustig pakken en opfrissen voordat we gaan.
Omdat het bewolkt is, gaan we even winkelen. We kopen een grote fles Cuarenta Y Tres voor thuis, dat scheelt hier de helft! En wat sigaretjes en wat rommeltjes enzo..

Weekje Rhodos
De weergoden hebben geluisterd, want het zonnetje komt nog even langs! We gaan als een speer het strand op. En het is warm! Nog even lekker bijgebruind!
Om een uur of 16 gaan we van het strand af, want het strandtentje is nog dicht en we hebben weer eens trek. Marleen heeft gelukkig nog een paar clubsandwiches staan vergezeld door een paar leuke verhalen.
Om 17.00u moeten we gauw weg, want we moeten de laatste dingen nog pakken en nog douchen voordat we de kamer uitmoeten. Gelukkig redden we het op tijd.

We hebben nog een klein hapje gegeten bij Caravel en om 8.45u komt de bus om ons op te halen. Snik. Er had nog wel een weekje bij gemogen. We zijn heerlijk uitgerust in ieder geval na alle verhuisdrukte. Rhodos, bedankt!

Beppie en Baffie

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Tweets