Home

Even een verhaaltje van de afgelopen week, die was echt super.

Citrix

Maandag de 27e geslaagd voor mijn eerste Citrix examen. Dit 1y0-256 examen is de basis van Citrix Presentation server 4.0. Nou is versie 4.5 al een tijdje uit maar bij de Kvk draaien ze ook 4.0 en er is nog niet al te veel studiemateriaal voor handen. Als alles met het huis een beetje op orde is wil ik gaan kijken wat de volgende stap wordt. Dit zal dan ook een Citrix examen worden!

Verjaardag Marieke

Marieke is 30 geworden dinsdag. We zijn met z'n zevenen gaan eten bij 't Haventje. Dit restaurant aan de havenstraat heeft verstandelijk gehandicapten in de bediening werken. Een ontzettend leuke avond die we in Cartouche hebben afgesloten. Paar wijntjes te veel en iets te laat naar bed.

Woensdagavond stond de laatste binnenduik op het programma van onze duikcursus. Na alle oefeningen met succes te hebben afgerond waren we klaar om zaterdag onze allereerste buitenduiken te maken in de buurt van Breda. Jurg moet afhaken, hij zit niet lekker in zijn vel en voelt zich niet op zijn gemak in het duikpak onder water.

Ons nieuwe huis

Vrijdag de grote dag, 'S ochtens om half tien naar de Mgr. v/d Weteringstraat 5-c met de makelaar om nog even een kijkje in het huis te nemen voordat we gaan tekenen. Om tien uur bij Notariaat Wijdemeren alles getekend en in orde gemaakt. Wij zijn nu officieel eigenaar van het huis. Helemaal te gek! 'S avonds met m'n moeder, Dick en Annie heerlijk champagne gedronken om het te vieren. Het is nog wel een raar gevoel en we hebben nog niet het idee dat het ons huis is... maar dat komt nog wel.

Het wekkertje ging weer vroeg af op de zaterdag. Duiken in de Galderse meren bij Breda staat op het programma. Als we deze twee buitenduiken met succes afronden dan hebben we ons "scuba diver" brevet op zak. In een duikopleiding wordt hier vaker gebruik van gemaakt omdat deze meren bekend staan om hun "voor Nederlandse begrippen" goed zicht. Dat klopt dus ook, alles is goed zichtbaar en het is een hele ervaring om niet de zwembadvloer maar de bodem te zien, echt cool. We gaan maximaal tot 13 meter diep, doen onze oefeningen en slagen. We hebben ons eerste duikbrevet gehaald. Sven, bedankt voor de goede begeleiding en Nance bedankt voor het heerlijke eten! Na het duiken gaan we naar de Gamma Bussum voor verf, tape, kwasten, rollers en weet ik veel wat nog niet meer. Sven had al gezegd dat we doodop zouden zijn na de inspanningen van het duiken. Dat klopt ook, om 21:00 uur gaat het lichtje bij ons uit en slapen we als roosjes.

 

Wederom gaat verveldend vroeg zondag de wekker af. We gaan onze eerste dag klussen in het nieuwe huis. Alles moet geschilderd worden. Alle wanden, plafonds, deuren en kozijnen. Dat wordt nog een beste klus. We beginnen zondag met het behang verwijderen en Joyce maakt de koelkast schoon zadat we onze etenswaren er in kunnen zetten. We schuren alle kozijnen boven en plamuren vast de grote gaten dicht. Alles is klaar om maandag geschilderd te worden. M'n moeder en Dick nemen een groot deel voor hun rekening, zij zijn dinsdag en donderdag de hele dag aanwezig om te schilderen. Dat scheelt ons een hele hoop tijd. Helemaal top! Annie komt elke avond voor het eten zorgen, dan kunnen wij mooi doorgaan met schilderen. Een perfecte rolverdeling dus.

Dit was het weer even voor nu. Aangezien er thuis op het Noordse Bosje geen ADSL internet meer is zal dit voorlopig even de laatste update zijn tot de 17e. Dan krijgen we op de Monseigneur de internet aansluiting.

Groet, Bastiaan

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Tweets

Onlangs gelezen