Home

Bergman logo

Door de vele reclames op televisie raak ik geïnteresseerd in het laten laseren van mijn ogen. Ik maak voor 1 november 2013 een afspraak bij Optical Express in Amsterdam. Hier ben je klaar voor 750 euro per oog zo luidt de advertentie. Samen met Joyce val ik daar van de ene in de andere verbazing. Voor een particuliere kliniek waar je geen vergoeding krijgt van je zorgverzekering is het een grote bende. Boze klanten, lange wachttijden, rommelige afspraken en slechte voorlichting zijn slechts een paar punten die me zijn bijgebleven van dit bezoek. Laat je daar dan aan je ogen klungelen… NEE! Klap op de vuurpijl is wel de offerte. Deze grap gaat me 3700 euro kosten en er wordt dus niets vergoed. Waar is de aanbieding van 750 per oog gebleven vraag je je af!

 

Toch blijft bij mij wel het idee leven dat ik ooit eens mijn ogen wil laten laseren. Die bril is met sporten irritant en blijft in de toekomst ook geld kosten. Nadat ik in januari van zorgverzekering wissel bekijk ik opnieuw de opties. Bergman heeft natuurlijk een goede naam. Navraag bij de zorgverzekering leert me, dat ik vanaf een dioptrie van 4 of meer (afwijking + cilinder), 625 euro per oog terug krijg. Bergman Clinics heeft een contract met mijn nieuwe zorgverzekering dus dat komt helemaal mooi uit.

 

Op 18 april 2014 een afspraak gepland voor een nieuw vooronderzoek. Als mijn moeder op Lone past ga ik samen met Joyce richting Utrecht.

De gehele organisatie en het onderzoek zelf komen zeer professioneel over. Bij binnenkomst word ik begroet "Goededag meneer Gaillard". Dat staat symbool voor hoe men hier te werk gaat. Gestructureerd, klantgericht en vakkundig dus! Een vele betere indruk als de chaos bij Optical Express. Het onderzoek is veel uitgebreider en het resultaat is ook positief voor mij. Ik kom met beide ogen exact uit op een dioptrie van 4. De uitslag van het onderzoek is dat het dus mogelijk is met mijn ogen. Ik kom in aanmerking voor een trans prk behandeling.

 

Ik maak een afspraak voor het laseren op donderdag 12 juni. Als m’n moeder en Dick terug zijn van vakantie komt namelijk het beste uit. Dan kan Dick met mij mee op donderdag voor de behandeling en de maandag erna voor het verwijderen van de beschermende lenzen.

Om 13:30 uur ben ik aan de beurt. Dick en ik zijn er ruim op tijd. Mijn ogen worden nogmaals gemeten. Het zicht is precies hetzelfde als in april dus dat zit helemaal goed. Als alle controles gedaan zijn gaan we een verdieping omhoog. Hier vindt de behandeling plaats. Ik krijg de tas met medicijnen uitgereikt. Er zit een pakket in voor het linker en rechter oog. Dit moet in het begin strikt gescheiden zijn in verband met besmettingsgevaar. Het grootste gedeelte bestaat uit druppels. Om te bevochtigen, te verzachten, ontstekingen te remmen en om de pijn te stillen. Mijn naam wordt geroepen, ik mag mee richting de behandelkamer. Ik krijg een muts op, hoezen over mijn schoenen en een jas over mijn kleding. Mijn handen worden ontsmet. Vervolgens volg ik de dame. Ze druppelt mijn ogen en ik mag rustig op de sofa gaan liggen. Het gaat nu echt bijna beginnen. Spannend!!!

Ok, here we go. In de behandelkamer mag ik gaan liggen onder het laser apparaat. Ik neem plaats op het bed. Mijn hoofd wordt begeleid in een soort klem maar ik zit niet helemaal vast. De dokter plakt van mijn rechter oog de wenkbrauwen en wimpers af. Dan komt er iets in mijn oog zodat ik niet meer kan knipperen. Ready to go!!! Naar boven kijken in het groene knipperende lampje. Dat moet te doen zijn. Haha. De dokter zorgt dat mijn hoofd correct ligt en start de laser procedure. In 30 luttele seconden ben ik klaar. Mijn oog wordt met koud water gespoeld en schoongemaakt. Dan herhalen we alles met het linkeroog. Het ruikt een beetje naar verbrand haar. Verder merk ik er heel weinig van. Het is heel snel voorbij! Vooraf werd me verteld als je je goed voelt mag je gelijk weg. Ik heb nergens last van dus zodra ik mijn zonnebril opgezet heb gekregen vertrekken Dick en ik richting de garage. Auto in en naar Hilversum.

Thuis zoeken we alle druppels en medicijnen uit. Dick scheidt alles netjes voor links en rechts. Voor de eerste keer gaat een heel batiljon aan druppels in mijn ogen en ga ik boven op bed liggen. Ogen dicht en rustig aan. Ik val vrij snel in slaap en word wakker omdat ik weer moet druppelen. De eerste dagen bestaan voornamelijk uit druppelen en slapen.

 

Vrijdagochtend heb ik de controle afspraak. Mijn moeder is weer zo lief om op Lone te passen zodat Joyce en ik op ons gemak richting Bergman kunnen. Het onderzoek is heel kort om te kijken of alles goed is. Het ziet er allemaal goed uit. Wel moet ik de verdovende pijnstillende druppels in mijn ogen doen aangezien het toch best gevoelig is.

 

Het weekend verloopt verder prima. Zolang ik mijn zonnebril en petje ophoud is er niets aan de hand. Zaterdag ga ik naar buiten met de buitenspeeldag in de straat. Ik vermijd zo veel mogelijk de zon want dat is nog wel wat fel voor mijn ogen.

 

Maandag mogen de beschermende lenzen er af. Dick rijdt me weer richting de Galgenwaard. Op de heenweg heb ik het idee dat ik wel zelf had kunnen rijden. Maar nadat de lenzen er uit zijn is mijn zicht toch iets troebel. Het geneest mooi en het ziet er goed uit zegt de dokter. Op de terugweg ben ik heel blij dat ik Dick bij me heb. Het zicht is echt een stuk minder en auto rijden was niet mogelijk geweest.

 

De dagen die volgen doe ik rustig aan. Op de iPad zet ik vaak VI oranje aan met de uitzending van de avond ervoor. Gewoon naar luisteren en oogjes dicht. Het gaat steeds beter qua zicht. Wat ik wel merk is dat het schakelen tussen dieptes nog lastig is. Dan duurt het even voordat m'n blik scherp is.

 

Maandag de 23e ga ik voor het eerst weer aan het werk en ook dat gaat prima. Veel blijven druppelen. Als je achter de pc zit ga je snel staren en dan knipper je niet. Het gevolg is dan dat je droge ogen krijgt. Gelukkig mag je de Artelac druppels blijven gebruiken. Deze bevochtigen en verzachten de ogen. Ondertussen heb ik deze via een herhalingsrecept opgehaald bij apotheek. Dinsdag nog een voorlopig laatste controle gehad. Ook hier wederom alles in orde. Herstel en genezing verlopen volgens schema. Het zicht is al boven gemiddeld anderhalve week na de behandeling.

 

Op dit moment kijk ik voetbal, de afstraffing van Brazilië door Duitsland tijdens het wk en typ ik dit blog op de iPhone. Zonder dat ik last heb van het scherpstellen als ik wissel van tv naar iPhone.

 

Ik ben bijzonder tevreden met het resultaat. Wat een professionele kliniek is Bergman. Door verschillende mensen te woord gestaan en geholpen. Iedereen kon mijn vragen op een rustige manier beantwoorden. Ik heb constant het idee gehad dat ik hier in goede handen was!

 

Ik leef voortaan een bril-loos bestaan. Haha!

Eerste foto zonder bril 2014

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Tweets

Onlangs gelezen