Home

Maple Leaf Cross 2008Maple Leaf Cross 2008

Vorige maand vraagt Desiree aan mij of ik meedoe aan de Maple Leaf Cross . Ik denk bij mezelf... de Maple Leaf Cross... wat is dat dan weer? Na even de website te hebben bekeken en mijn hardloop maatje Ronnie te hebben overgehaald schrijven we ons op de laatste dag in. Deze loop is een eerbetoon aan onze Canadese bevrijders en wordt dit jaar voor de 61e keer gehouden.

Maple Leaf Cross 2008Maple Leaf Cross

Afgelopen zondag 2 november was het dan zo ver. De 9 KM prestatieloop staat op het programma. Ronald en ik weten allebei eigenlijk niet wat we moeten verwachten bij zo'n "Crossloop". Al gauw blijkt na wat opmerkingen van de omroeper te hebben aangehoord dat het een zware barre tocht gaat worden door de bossen bij Anna's Hoeve.  We horen de beste man spreken over heuvels, mul zand en doe rustig aan! Nou dat belooft wat. Als we de website iets beter gelezen hadden dan hadden we dit bij voorbaat al kunnen weten... maar goed. We verschijnen in onze geheel nieuwe outfit de dag ervoor gekocht bij Decathlon aan de start om 14:00 uur. We zijn klaar om drie rondjes van drie kilometer te verslinden!!!

De omroeper heeft helemaal gelijk. Zo'n cross heeft veel weg van een stormbaan in het leger. Vooral de heuvels in het parcours zijn killing. Daar ga je echt op stuk. Het eind van de cross is top want we zetten allebei een goede tijd neer.

Ronald:

Ronde 1: 16:53

Ronde 2: 32:30

Finish:47:40

Gemiddeld:11,4 KM/UUR

Bastiaan:

Ronde 1: 17:03

Ronde 2: 34:06

Finish: 50:51

Gemiddeld:10,7 KM/UUR

We vonden deze loop zeer geslaagd en willen volgend jaar weer meedoen en dan natuurlijk onze tijd verbeteren. Hieronder volgen nog twee video's van onze finish:

 

Groet, Bastiaan.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Tweets

Onlangs gelezen